SZKOŁA NA WIDELCU – BAKALIE

W ubiegłym tygodniu uczniowie klas 2a i 3a odbyli kolejną lekcję ze Szkołą na Widelcu. Podczas zajęć dzieci odkrywały właściwości oraz smaki bakalii. Oddajemy głos uczniom klasy 2a:

„Ja przyniosłam mieszankę bakaliową. Bardzo mi się podobała degustacja. Zaskoczyło mnie to, ze w tym opakowaniu jest taka różnorodność. Były tam: orzechy włoskie, nerkowca, migdały, rodzynki, morele” – opowiedziała nam Nadia.

Kuba dodał: „Zdziwiło mnie to, że były 3 mieszanki studenckie, a każda inna. Ja przyniosłem jedną i były tam: żurawina, migdały, orzechy”.

Tosia P. również podzieliła się z nami swoimi spostrzeżeniami: „Na tych zajęciach było fajnie, bo wreszcie polubiłam rodzynki. Rozmawialiśmy o tym, co to są bakalie i oglądaliśmy filmiki o nich”.

Wszyscy uczniowie byli zgodni, że omawiana lekcja była nie tylko ciekawa i pouczająca, ale też przepyszna!